Šis produkts ir sverams Pasūtīt ne vēlāk kā dienu pirms piegādes līdz 16:00. Vidējais svars 1.5-3 kg
Melonēm ir daudz vērtīgu īpašību. Tie satur daudz ūdens, viegli izmantojamu ogļhidrātu (cukuru), C vitamīna, un karotīna , kā arī maigas kokšķiedras, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas procesu. Jāatzīmē meloņu veiksmīgā minerālvielu attiecība, kurai mūsdienās sevišķi svarīga nozīme, kā arī folijskābes saturs, kas piedalās asins veidošanas procesos. Melones satur daudz dzelzs - 17 reizes vairāk nekā piens, 2 reizes vairāk nekā vistas gaļa, 3 reizes vairāk nekā zivis (zandarts).
Melone ir ķirbjaugu dzimtas pārstāve, cēlusies Vidusāzijā un Mazāzijā. Augļus lieto svaigus, kā arī vītinātus, kaltētus, marinētus, sukādu, marmelādes, džemu, meloņu medus (bekmess) veidā, konservētus un ātri sasaldētus.
Viduslaikos arābi melones uzskatīja par paradīzes augli, no kurienes to uz zemi it kā nogādājis ercenģelis. Eiropā melones pazīstamas no vissenākajiem laikiem, to atveidojumi sastopami senās Vatikāna freskās. Taču viduslaikos melone nepamatoti tika aizmirsta un tikai 16. gadsimtā kā retu svešzemju augli to no jauna sāka audzēt Francijā (Provansā). Tad radās arī viena no slavenākajām meloņu šķirnēm 'Kantalupa', kas savu nosaukumu ieguva no Romas pāvesta ārpuspilsētas rezidences. Pašlaik meloņu šķirnes iedala grupās un Kantalupas grupā ir desmit lieliskas varietātes.