Kanēlim ir asa, ļoti aromātiska, rūgti saldena garša. To var labi kombinēt ar citām garšvielām.
Senos laikos kanēlis jeb cimts bija viena no iecienītākām un dārgākām garšvielām.
Pie mums kanēlis vairāk asociācija ar saldo ēdienu un ziemas karstajiem dzērieniem gatavošanai (piem.: maizes izstrādājumos, cepumos, pudiņiem, kuļičiem, prjaņikiem, saldiem pīrāgiem, sausiņiem, kēksiem, karstvīna, punša utt.), bet to izmantošana vēl vairāku ēdienu veidu gatavošana (piem.: ķīseļiem, kompotiem, ievārījumiem, džemiem, povidlām, sīrupiem, saldējumiem, uzpūteņiem, želejām, saldiem rīsu ēdieniem, dažādiem augļu salātiem un mērcēm, biezpiena ēdieniem utt.).
Daudzas valstī kanēli izmanto sēņu, augļu, darzēņu un ogu konservēšanai, marinēšanai un sālīšanai. Kanēlis piešķir pikantu garšu gaļai, zivīm, medījumu ēdieniem, rūgušpienam, kūpinātām un raudzētām pienam, kefīram, piena un saldajām zupām, biezputrai, pankūkām utt. Kanēlis tiek izmantots arī kafijas un tējas aromatizēšanai.
Cena (vienība) : 2.09 € Cena (iepakojumā) : 9.93 € Atlaide (iepakojumam) : 5%