Šis produkts ir sverams Pasūtīt ne vēlāk kā dienu pirms piegādes līdz 16:00
Āboli ir bagāti ar pektīnvielām, šķiedrvielām, organiskām skābēm, minerālvielām (kuros atkarībā no šķirnes ir vairāk vai mazāk cukura). Ar C vitamīnu visbagātākie ir 'Antonovkas' šķirnes āboli, no vasaras āboliem - 'Baltie dzidrie'. Ābolu pektīnvielas labvēlīgi iespaido gremošanu. Augstā dzelzs satura dēļ āboli ir ieteicami mazasinīgiem cilvēkiem. Ābolu mazā enerģētiskā vērtība un lielais apjoms noder atslodzes diētām. Ābolos esošais C vitamīns ātri sašķeļas, tāpēc notīrītus vai sagrieztus ābolus nedrīkst ilgi uzglabāt. Neilgi uzglabājot, sagrieztus ābolus pārsedz ar skābā šķīdumā (etiķī vai citronskābē) samitrinātu marli. Āboli satur fitoncīdus, tāpēc tos ieteicams lietot gan kā profilaktisku līdzekli, lai izsargātos no saslimšanas, gan kā ārstniecisku līdzekli dažādu slimību gadījumos. Pirms lietošanas āboli ļoti rūpīgi jānomazgā. Ābolus, kas nav bijuši pakļauti ķīmisku vielu iedarbībai, vēlams ēst ar visu mizu. Šādu ābolu mizas un serdes var kaltēt tējai, to novārījumu var izmantot dzērienu gatavošanai.