Ābolu brūkleņu zapte Sastāvs: cukurs 50%, āboli 40%, brūklenes 10%.
Gatavots no Latvijā augušām ogām pēc tradicionālās mājas receptes. 100 g enerģētiskā vērtība: 978kJ/ 232kcal, tauki 0,23 g, toliau piesātinātās taukskābes 0 g, ogļhidrāti 56 g, gali cukuri 50 g, olbaltumvielas 0,17 g, sāls 0 g.
Āboli noder gan imūnsistēmai un vielmaiņai, gan kuņģa un zarnu traktam, kā arī sirds un asinsvadu sistēmas veselībai. Āboli satur hlorogēnskābi – tā labvēlīgu ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu, normalizē cukura līmeni asinīs, stiprina muskuļu un kaulu sistēmu.
brūklenes ir izcils veselības stiprinātājs, – tās satur A, C, E un B grupas vitamīnus, mangānu, ēteriskās eļļas, citronskābi, skābeņskābi, skudrskābi, ābolskābi, benzolskābi.